Σχετικά με εμάς

Αβραμίδης Σάββας - Διαιτολόγος Ξάνθη - Διατροφολόγος

Βιογραφικό

Είμαι διαιτολόγος – διατροφολόγος απόφοιτος του ΑΤΕΙ Διατροφής Θεσσαλονίκης και κατέχω Νόμιμη Άσκηση Επαγγέλματος Διαιτολόγου Διατροφολόγου

Έκανα την εξειδίκευση μου στις διατροφικές διαταραχές και την παχυσαρκία παιδιών και ενηλίκων, αποκτώντας το Master Practitioner in Eating Disorders and Obesity από το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών.

Συνεχίζω την επιμόρφωση μου παρακολουθώντας συστηματικά συνέδρια και σεμινάρια διατροφής και ψυχολογίας.

Το 1997 εργάστηκα στο Κέντρο Παθητικής Γυμναστικής και Αισθητικής Body Line Ξάνθης.

Το 1998 οργάνωσα το προσωπικό μου Κέντρο Διατροφής στο οποίο εργάζομαι ως σήμερα.

Έχω εργαστεί το 2000 ως εκπαιδευτικός για 2 χρόνια στο ΙΕΚ του ΟΑΕΔ διδάσκοντας μαθήματα διατροφής στο τμήμα ειδικών διαιτητικής.

Έχω τη διατροφική επιμέλεια στον παιδικό σταθμό <<LITTLE HARVARD>>

Όλα αυτά τα χρόνια έχω κάνει πολλές εθελοντικές ομιλίες για θέματα διατροφής σε νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία της Ξάνθης και Κομοτηνής. Έχω συνεργαστεί με το Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για ομιλίες σε σχολεία της Ξάνθης.

Είμαι μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος, του Κέντρου Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών, και της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρίας Παχυσαρκίας.

Φιλοσοφία

Διατροφική Διαπαιδαγώγηση

Το σώμα μας δεν είναι ένα αντικείμενο που θέλουμε να του δώσουμε ένα συγκεκριμένο σχήμα και βάρος, είναι το μέσο, το όχημα μου σας ταξιδεύει στη ζωή. Η λειτουργία του επηρεάζεται τόσο από χημικές ουσίες που προσλαμβάνουμε μέσο της διατροφής όσο και από τις συναισθηματικές και ψυχικές καταστάσεις που και αυτές με τη σειρά τους παράγουν χημικές ουσίες που επηρεάζουν τη λειτουργία του. Η υγιεινή διατροφή είναι ο τρόπος να δώσουμε τις πρώτες ύλες στο σώμα μας για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού και την προαγωγή της υγείας και της ευεξίας. Η διατροφική διαπαιδαγώγηση στόχο έχει να πετύχει μόνιμες αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες και επιτυγχάνεται με κατανόηση και συνεργασία προσεγγίζοντας τον κάθε άνθρωπο σαν ολότητα και σεβόμενη πάντα τη μοναδικότητα του. Εξετάζει όλες τις παραμέτρους που επηρεάζουν τη συμπεριφορά μας στο φαγητό είτε είναι οργανικές, είτε είναι συναισθηματικές. Μαθαίνουμε βήμα- βήμα να , να μπορούν να κάνουν σωστές και συνειδητές διατροφικές επιλογές, να απολαμβάνουν το φαγητό τους χωρίς ενοχές, χωρίς φόβο, στερήσεις και απαγορεύσεις. Μαθαίνουμε να χειριζόμαστε καταστάσεις που επηρεάζουν τη διατροφή μας καθ όλη τη διάρκεια του χρόνου και βρίσκω λύσεις στη διατροφή μου υπό οποιεσδήποτε συνθήκες . Μαθαίνω να ακούω, να εμπιστεύομαι τα μηνύματα του σώματος μου και να αναγνωρίζω πως επιδρούν τα συναισθήματα μου στον τρόπο που τρέφομαι. Το σώμα σου είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ύπαρξης σου, φρόντισέ το μιας και είναι το μοναδικό μέρος στο οποίο είσαι υποχρεωμένος να ζήσεις. Δίαιτα λοιπόν σημαίνει δια-λέγω τρόπο ζωής, δεν αναφέρεται μόνο στη διατροφή ή στο αδυνάτισμα αλλά σε όλη τη ζωή μας, εργασία, κοινωνικό περιβάλλον, τόπο διαμονής, φίλους, φυσική δραστηριότητα. Δια-βιώνω με ένα τρόπο υγιεινό σωματικά και ψυχικά.

elGreek